Viktiga slutsatser
- Beräkning av nästa säkerhetskopia: iOS beräknar kopian som en samlad ögonblicksbild som omfattar stora app-databaser.
- Blockering av lokalt minnesbrist: Innan data skickas till molnet måste filsystemet APFS skapa en temporär ögonblicksbild lokalt på telefonen.
- Appar med enorma datamängder: Meddelandeappar och videoredigerare sparar gigabyte av filer som dras med i kopian.
- Bantning av kopian med Swipe Photo Cleaner: Rensa lokala foton för att minska ögonblicksbildens storlek och få säkerhetskopieringen att fungera direkt.
1. Paradoxen med platsbrist i ett tomt moln
Apples säkerhetskopiering beräknar i förväg hur mycket utrymme som behövs för att skicka nästa samling dataändringar.
Om den beräknade Nästa säkerhetskopias storlek överskrider det tilldelade utrymmet avbryts processen direkt.
2. För lite lokalt utrymme på iPhonen blockerar molnet
En föga känd detalj: Innan filer kan överföras behöver filsystemet APFS på din telefon några gigabyte ledigt utrymme för att skapa en lokal ögonblicksbild (snapshot).
Är telefonen helt full kan den inte skapa denna temporära fil och visar felaktigt att det saknas utrymme i iCloud.
3. Så minskar du säkerhetskopians storlek
Du kan stänga av tunga appar från säkerhetskopian:
- Gå till Inställningar > [Ditt namn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopia;
- Tryck på enhetens namn i listan;
- Stäng av appar som lagrar stora mängder oviktiga mediefiler.
4. Rensa fotobiblioteket med Swipe Photo Cleaner
Bilder och videoklipp utgör lejonparten av nästan alla säkerhetskopior.
Med Swipe Photo Cleaner raderar du snabbt dubbletter och misslyckade videor. Genom att minska galleriets storlek kan din iCloud-kopia åter genomföras utan problem.
Frigör lagringsutrymme på iPhone med Swipe Photo Cleaner
Inga veckovisa prenumerationsfällor. 100% lokal bearbetning utan att ladda upp foton till molnet. Svep för att radera gigabyte av dubbletter.
Vanliga frågor (FAQ)
Ingår bilder i säkerhetskopian om 'iCloud-bilder' är på?
Nej. Om 'iCloud-bilder' är aktiverat synkroniseras bilderna separat och ingår inte i enhetens säkerhetskopia.
Är det säkert att radera den gamla säkerhetskopian?
Ja, att radera den gamla kopian frigör utrymme i molnet direkt och låter dig starta en ny ren kopia.
Varför tar WhatsApp så stor plats i kopian?
WhatsApp sparar alla mottagna videor och röstmeddelanden i sin interna dokumentmapp som säkerhetskopieras som standard.